Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennuksemme sopii hyvin joko täydentämään tai korvaamaan muualla tapahtuvaa raskauden seurantaa. Kätilöidemme antama synnytysvalmennus on aina yksilöllistä ja rakentuu sinun tarpeidesi mukaan. Vastaanotolla kätilömme keskittyy niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Mitä synnytysvalmennuksessa tapahtuu?

Aavan Raskausklinikan synnytysvalmennuksessa voit keskittyä kätilön kanssa juuri niihin asioihin ja kysymyksiin, jotka sinulle ovat tärkeitä.

Synnytysvalmennus voidaan rakentaa sellaiseksi, että se tukee sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Synnytykseen ja raskauteen liittyviä asioita voidaan käydä läpi joko yhdellä tai useammalla tapaamiskerralla.

Sovitte käyntikerroista yhdessä kätilön kanssa ensimmäisellä tapaamiskerrallanne. Synnytysvalmennuksen kesto on aina 1,5 tuntia.

Synnytysvalmennukseen ovat tervetulleita myös ne odottajat, joiden raskaudenseuranta tapahtuu toisessa neuvolassa.

Voitkin täydentää palveluillamme muualla tapahtuvaa raskauden seurantaa tai halutessasi keskittää koko raskaudenseurannan Aavaan.

Synnytysvalmennuksessa voidaan käydään läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • synnytyksen käynnistyminen ja käynnistäminen
  • milloin lähteä sairaalaan
  • synnytyksen vaiheet
  • kivun lievitys 
  • synnytyksestä palautuminen
  • parisuhde ja vanhemmuus

Milloin synnytysvalmennukseen?

Synnytysvalmennus on hyvä ajoittaa esimerkiksi raskausviikoille 30-32. Voit keskustella sinulle sopivasta ajankohdasta varatessasi aikaa synnytysvalmennukseen.

Synnytysvalmennusta ei kannata kuitenkaan jättää aivan raskauden loppuun. 

Vastasyntyneen hoitoon liittyvä valmennus sovitaan yleensä erilliselle käynnille, esimerkiksi raskausviikolle 34-36. 

Synnytykseen valmistautuvalle käynti lantionpohjan fysioterapeutilla on myös hyödyllinen.

Äitiysfysioterapiassa voit valmistaa yhdessä ammattilaisen kanssa kehoasi kohtaamaan synnytyksen niin hyvin kuin mahdollista ja käydä läpi jo ennakkoon synnytyksestä toipumista.

Ajanvaraus

Varaa aika Aava Raskausklinikan synnytysvalmennukseen soittamalla numeroon 010 380 5100 tai Aavan yleiseen ajanvarausnumeroon 010 380 3838.

Voit myös soittaa tai jättää soittopyynnön tekstiviestillä Aava Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 (soittopyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

Etävastaanoton hinta muodostuu vastaanottoajan pituudesta sekä erikoisalan mukaan. Vastaanotolla määrätyt tutkimukset veloitetaan erikseen.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa kätilö Heli Läikkö.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Young,Handsome,Businessman,Wearing,Tie,And,Glasses,Standing,Over,Yellow Hyvä työnäkö: osa työergonomiaa ja työssä viihtymistä
Hyvä näkökyky vaikuttaa niin työn tehokkuuteen kuin tekemisen mielekkyyteen. Huono näkeminen sen sijaan voi johtaa työtehon laskuun, heikentää tuottavuutta ja lisätä poissaoloja.
Lue lisää
Menopausal,Mature,Woman,At,Home,With,Laptop,Having,Hot,Flush Vaihdevuodet vaikuttavat työkykyyn: Oireita voi tulla jo nelikymppisenä
Vaihdevuosioireet voivat lisätä poissaloja ja johtaa jopa naisten ennenaikaiseen eläköitymiseen. Jotta näin ei kävisi, apua tulisi hakea työterveyshuollosta heti, kun oireet alkavat haitata työntekoa. Työnantaja voi lisäksi tukea naisia esimerkiksi mahdollistamalla työn tauottamisen hikipuuskan aikana, työtilojen lämmönsäätelyllä sekä hengittävällä työvaatetuksella.
Lue lisää
Covid-19,Vaccinated,African,Man,Showing,Arm,With,Plaster,,Beige,Background Ovatko rokotuksesi ajan tasalla?
Aavan työterveyshoitaja Milena Milinkovic kertaa, mitkä säännölliset ja muut tärkeät rokotteet kannattaa ottaa. Selvitä työnantajaltasi, mitkä rokotteet voit saada työterveyshuollon kautta ja mitä rokotuksia kannattaa harkita omakustanteisesti.
Lue lisää