Lämpimästi tervetuloa seksuaaliterapiaan
Olen erityisesti vulvallisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut seksuaaliterapeutti ja kätilö. Minulla on pitkä kokemus seksuaalisen kivun hoidossa. Olen perehtynyt vulvodyniaan ja sen vaikutuksiin jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Olen pitänyt terapiavastaanottoa vuodesta 2016 lähtien.
Terapeuttina olen kyselevä, pohtiva, kiinnostunut, läsnäoleva ja lämmin. Korostan erityisesti omien tarpeiden ja tunteiden ilmaisemista. Toivon olevani sinulle tuki, peili, kanssakulkija, neuvonantaja ja tarvittaessa haastaja. Terapeutti, joka on ehdottomasti sinun puolellasi juuri niin kauan kun tarvitset.
Terapiassa perehdymme sinun tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi ja siihen mikä on muovannut sinun elämääsi ja toimintaasi. Tutkimme seksuaalisuuttasi ja siihen vaikuttavia asioita eri näkökulmista. Mielestäni on tärkeää nähdä kuinka erilaiset kokemukset ja asiat ovat muovanneet sinun polkuasi.
Terapiassa voit kohdata vaikeat asiat tuetusti ja lempeästi pyrkien syvempään ymmärrykseen omaa ajattelua ja omaa toimintaa kohtaan. Terapiassa opit tunnistamaan mitä itsessä tapahtuu kun kohtaat emotionaalista tai fyysistä kipua, ja voit oppia kohtaamaan vaikeita tunteita turvallisesti.
Voimme hyödyntää eri työtapoja (esimerkiksi kirjoittaminen, piirtäminen, valokuvat, keholliset harjoitukset, mielikuvaharjoitukset). Saatamme käsitellä myös minäkuvaan liittyviä asioita, sukupuoli-identiteettiä ja kehonkuvaa.
Tärkeitä teemoja ovat myös jämäkkyys ja omat rajat: Mitä sinä haluat ja mitä et? Mistä sinä pidät tai mistä et? Tarkoituksena on vahvistaa omaa (seksuaalista) itsetuntemustasi. Rajojen tunnistaminen ja vahvistaminen voi herättää mieleen aikaisempia ikäviä kokemuksia jolloin olet kokenut olosi epämukavaksi tai jolloin rajojasi on suoraan rikottu. Voi olla tärkeää ja mielekästä tarkastella näitä tapahtumia myötätuntoisessa ja turvallisessa hengessä.
Työskentelemme tunteiden kanssa. Opimme tunnistamaan ja hyväksymään vaikeitakin tunteita. Tunteille annetaan niiden tarvitsemaa tilaa ja huomiota. Erityisesti työskennellessäni kroonisen kivun kanssa koen, että on tärkeää käsitellä sairastumisen aiheuttamia tunteita ja mielikuvaa itsestä. Se miten näkee itsensä voi sairastumisen myötä muuttua voimakkaasti. Sairastuminen lisää usein tunnetta siitä, että on jotenkin viallinen, huonompi. Se voi myös avata monia aikaisempia emotionaalisia haavoja.
Käsittelemme myös mahdollista parisuhdetta ja sen jaettua seksuaalisuutta. Pyrimme vahvistamaan viestintää ja toimivia tapoja seksuaalisuuden ilmaisuun. Mahdollinen tapaaminen/ tapaamiset kumppanin kanssa on suositeltava osa terapiaa.
Terapiassa on mahdollista käsitellä hyvin monenlaisia teemoja, kuten kiintymyssuhdehaavoja, pari- ja ihmissuhdeongelmia, erilaisia elämänkriisejä, itsetuntemukseen ja -tuntoon liittyviä ongelmia, seksuaalista kaltoinkohtelua tai rajanylityksiä, haluun ja sen ilmaisuun liittyviä haasteita, ongelmia seksuaalisessa nautinnossa, erilaisia pelkoja, häpeää ja syyllisyyttä, minäkuvan, kehonkuvan ja kehosuhteen ongelmia, rajoittavan/häpäisevän seksuaalikasvatuksen vaikutuksia (esim. uskonyhteisössä).
Terapia voi olla ajoittain vaikeaa ja haastavaa, sillä saattaa olla ahdistavaa ja pelottavaakin kohdata asioita ja tunteita, joita on ehkä aikaisemmin vältellyt. Parhaimmillaan terapia on kuitenkin matka ymmärryksen, oivallusten, puhumattomien asioiden, vaikeiden tunteiden, näkyväksi ja kuulluksi tulemisen kautta hyväksymiseen ja myötätuntoon. Lisäksi saatat oppia toimivampia tapoja kohdata elämään kuuluvaa kärsimystä.
Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolle!
Koulutus ja erityispätevyydet
Kätilö 2007
Sairaanhoitaja 2007
Seksuaalineuvoja 2014
Seksuaaliterapeutti 2016
Lisätietoja
- Työskentelen Aavassa ammatinharjoittajana.
Ajanvarausohje
Yksilöterapia 45min, tai kaksi 45min aikaa (90min)
Paritapaaminen, (varaa kaksi 45min aikaa) 90min.
Alaikäraja vastaanotolle 15v.
Toimin Aavassa osana moniammatillista endometrioosikeskusta.