Silmäluomien virheasennot
Silmäluomien virheasennot on hyvä hoitaa, jottei silmän pinta vaurioidu ja näkö säilyy hyvänä. Hoito on aina leikkaus, joka tehdään paikallispuudutuksessa.
- Mistä silmäluomien virheasennot johtuvat ja mitä haittaa niistä voi olla?
- Miten silmäluomien virheasentoja hoidetaan?
- Toimenpiteen kulku
- Ajanvaraus Aavaan
Mistä silmäluomien virheasennot johtuvat ja mitä haittaa niistä voi olla?
Silmäluomet, erityisesti alaluomet, saattavat kääntyä ulos- tai sisäänpäin. Virheasennot ovat yleisiä ikääntymiseen liittyviä muutoksia, mutta niitä esiintyy myös synnynnäisesti tai vammojen jälkeen.
Jos luomi kääntyy sisäänpäin, silmäripset hankaavat silmää. Tällöin silmässä on roskan tunne ja silmä rähmii. Jos luomi kääntyy ulospäin, se ei enää voitele silmää kunnolla ja silmän pinta kuivuu. Tällöin silmä vetistää herkästi.
Miten silmäluomien virheasentoja hoidetaan?
Luomien virheasennon hoito on aina kirurginen. Leikkausta odotellessa luomi voidaan tilapäisesti teipata parempaan asentoon. Silmään kannattaa myös käyttää geelimäistä keinokyyneltä, joka vähentää vaivoja. Silmäluomien virheasennot on hyvä hoitaa, jotta silmän pinta ei vaurioidu ja näkö säilyy hyvänä.
Toimenpiteen kulku
Silmäluomien virheasentojen leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa. Vältä leikkauksen jälkeen fyysistä rasitusta muutaman päivän ajan. Haudo silmäluomia kylmäpussilla muutama päivä. Sairausloman tarve on mustelmista ja turvotuksesta riippuen noin viikko. Ompeleet poistetaan 1-2 viikon kuluttua leikkauksesta.
Voit tulla leikkaukseen luottavaisin mielin, sillä leikkaavalla lääkärillä on silmäluomien virheasentojen korjaamisesta vuosien kokemus. Leikkaus vie aikaa 45-90 minuuttia.
Ajanvaraus Aavaan
Varaa aika leikkaavalle silmälääkärille silmäluomien virheasennon korjauksen suunnittelua varten internetajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
Asiantuntijana palvelukuvauksessa silmätautien erikoislääkäri Marita Uusitalo.